„The Terror” на Дан Симънс – на български през есента на 2013 г.!

Mar 13

 dan-simmons  

 

   Няма начин, по който стегнато и без емоции да ви информираме за поредния знаков автор, който става част от нашия каталог. Затова и няма да опитваме, а ще се предадем на изключителното вълнение и радост, които царят в нашия офис от момента, в който получихме положителен отговор на офертата ни…

Дан Симънс,
един от най-великите писатели на фантастика и хорър на всички времена,

се завръща на българския пазар

със своя чудовищен роман

„THE TERROR”!

 

    Близо 800-страничната мрачна сага се развива сред ледените простори на Арктика, където неописуем ужас дебне експедицията, предвождана от сър Джон Франклин. Исторически вярно е, че той и подчинените му смелчаци през 1845 г. търсят през Полярния кръг морски път, който да свързва Европа и Азия – легендарния Северозападен проход, но нито един от 128-те души не се завръща – до един изчезват безследно. Чудовищният талант на Симънс, доказан с мащабни творби като „Хиперион”, „Олимп”, „Лешояди”, „Песента на Кали” и още много, създава неустоима комбинация от исторически наратив и жанров ужас сред безкрайните ледове на една от най-негостоприемните за човека области на планетата.

the-terror-by-dan-simmons

    Преводач на романа ще бъде Васил Велчев, работил по книги на Робърт Хайнлайн, Филип К. Дик, Сергей Лукяненко, Дмитрий Глуховски, Анджей Сапковски и други значими автори на фантастика и фентъзи.

    The Terror” се очаква да излезе на български в края на есента в достоен за мащаба си вид, когато ще се нареди до другите великолепни жанрови издания на „Изток-Запад” от серията Магика„Z-та световна война” на Макс Брукс , „Слепоглед” на Питър Уотс, „Принцът на мъглата” на Карлос Руис Сафон, „Вампирът Лестат” на Ан Райс, „Заклинателят” на Уилям Питър Блати, „Свърталище на духове” на Шърли Джаксън, Картата на времето” на Феликс Палма и др.

Leave a Reply


− four = 4