Ново, допълнено издание на “Черните дупки на българската енергетика”

Mar 01

 155946_b   Излезе от печат второ, допълнено и разширено издание на “Черните дупки на българската енергетика” на Иван Чалъков, Иво Христов и Тихомир Митев, след като първият тираж бе напълно изчерпан. Към основното изследване са добавени както нов предговор от авторите, така и допълнение от Мартин Й. Иванов, озаглавено “Влиянието на Европейския съюз върху развитието на енергетика от възобновяеми източници в България”.

    За “Черните дупки на българската енергетика”:

Пред вас е мрачната аутопсия на българската енергетика.
Знаете ли например, че само за ремонтните дейности в централите отиват над 2 милиарда лева годишно? И че реалните изпълнители получават едва 20 на сто от тези пари? Това е един от най-сериозните канали, захранващи политическата корупция и олигархичния тип управление в България.
Знаменитият консултантски договор на Ахмед Доган е на стойност 2 милиона лева. От тези пари той е платил общо 50 000 лева на истинските консултанти – едва 2.5 на сто от парите на данъкоплатеца!
От всички пари на обществото, които потъват в енергийната система, поне 40 на сто се отклоняват в корупционни канали. Затова нищо не остава за технологично обновление. Защо например и до ден днешен софийските топлоцентрали не произвеждат ток?
Защото вместо за нови турбини, парите отиват за нови яхти.
Това е тъжният извод от десетки експертизи, оригинални интервюта и анализ на информацията в десетки медии през последните години.
Това не е служебен доклад
. Това е критично гражданско изследване. Прочетете го преди гласуване.

 

  Поръчайте книгата с безплатна доставка от нашия сайт.

Leave a Reply


one + 3 =