Панаирните бестселъри на “Изток-Запад”!

Dec 18

  Обичаме панаирите на книгата! Еднозначно и безрезервно, това е мястото, където настройваме часовниците си според най-важното, което сте вие – нашите читатели. Там с гордост излагаме най-доброто си и смело препоръчваме книгите, които самите ни обичаме, защото така разбираме страстта към четенето.

    С истинска радост ви представяме класацията на най-продаваните ни книги на последния XXXI Софийски коледен панаир на книгата, който беше най-добрият изобщо във вече десетгодишната история на “Изток-Запад”. Това дължим на вас – благодарим ви за доверието и оценката на нашите книги! И смеем да кажем, че единствени имаме такова чудесно разнообразие от прекрасни книги в толкова различни жанрове!

     Сянката на вятъра     За поредна година най-продаваната ни книга е “Сянката на вятъра”, първата част от магичната Барселонска тетралогия на Карлос Руис Сафон, която чрез страстните препоръки на неуморния Христо Блажев завладява нови и нови читателски души!

    Затворникът на Рая

   След нея остана третата част от поредицата – “Затворникът на Рая”, – която само загатна какво ни готви Сафон като Grand finale в последната част – “Гробището на забравените книги”.

   Изкуството, сталкерът на умаВселена от нищото

    Един от новите ни нехудожествени бисери – “Изкуството, сталкерът на ума” на Джона Лерър се нареди на трето място, а на четвърто със само няколко по-малко продадени бройки застана великолепната “Вселена от нищото” на Лорънс М. Краус.

Вампирът Лестат

   Поредната ни знакова книга от поредицата “Магика” – жанровият шедьовър “Вампирът Лестат” на Ан  Райс зае пето място и тепърва чакаме чудеса от нея.

1/2 живот

   Татяна Лолова само за час и нещо успя да направи обичайния си фурор и нейната биографична книга “1/2 живот” изпревари куп други заглавия без никакви усилия.

   Псевдонауката

    Миналогодишния ни хит “Псевдонауката” отново бе сред най-търсените книги и зае уверено седмото място, а сме сигурни, че за пролетния панаир новата му книга – “Bad Pharma” – ще бъде сред най-търсените с наболелите проблеми, които вади на бял свят!

ИзворътВълшебството

   Осмото място бе поделено между две безкрайно различни книги – радващата се на постоянен интерес “Изворът” на Айн Ранд и третата поредна книга на световната  мегасензация Ронда Бърн – “Вълшебството”.

Великите трагедииЗной и прах

   Отново две книги с равен брой продадени бройки заеха деветото място – прекрасният ни нов превод на “Великите трагедии” на Шекспир от проф. Шурбанов и красивата любовна история на “Зной и прах” на Рут Прауър Джабвала.

Играта на ангела

    Десетото място остана за втората част на Барселонската тетралогия на Сафон – мрачната “Играта на ангела”, която незаслужено според нас остава в сянката на по-светлата си предходница, но независимо от това се радва на завидни продажби.

Хартиеното момиче

   Новият роман на Гийом Мюсо – “Хартиеното момиче” остана малко зад нея на единадесетата позиция, но сме сигурни, че най-популярния съвременен френски автор в родината си има още много потенциал.

Трактат по история на религиите (второ, преработено издание)

   На дванадесета позиция застана новото издание на феноменалния научен труд “Трактат по история на религиите” на Мирча Елиаде, която тепърва ще разгръща потенциала си с прекрасното си оформление и безспорното качество на изследването.

Leave a Reply


× four = 4