ЗОМБИЛЕЙ

Apr 04

 WWZ-cover   

   Представяме ви разказа на Христо Костов, победител в конкурса “Близки срещи от зомби вид”, който организирахме заедно със сайта “Аз чета”. При тях може да прочетете статията за самото провеждане на конкурса, а самата книга може да се поръча с безплатна доставка от нашия сайт. Подробно ревю на книгата има в Книголандия.

 

 

ЗОМБИЛЕЙ

   Три дни след полагането му в Мавзолея Ленин се събуди. Спусна омекналите си крака от саркофага и, клатейки се, приближи към изхода. С лекота откъсна главата на смаяния постови и, държейки за ухото късо подстриганата глава, я заудря в ръба на едно стъпало. После през образувалата се дупка я изпи като кокосов орех. Почувства прилив на сили и тръгна към Кремъл за да види какво е ставало в негово отсъствие.
   В сумрачния си кабинет Йосиф Сталин капеше с голяма розова пипета в лявото си ухо топло олио с кокаин, когато врата се отвори с трясък. В рамката се очерта мрачният силует на Ленин, с разкъсани дрехи. Зеленикави петна тлен покриваха лицето му. Озъби се на Сталин с гърлено ръмжене.
   Сталин отстъпи пребледнял и стисна вечно димящата си лула. Внимателно и на заден ход първо се качи на един стол, а после на голямото си дъбово бюро. Ленин приближаваше заплашително.
   Бащата на народите скочи от бюрото с цялата си тежест върху него и заби лулата в окото му.
   Претъркаля се настрани и избяга през вратата. Ленин се надигна с хриптене и с все още димяща лула, забита в окото му, го последва. Няколко граждани от съседните кабинети отбелязаха вредата от тютюнопушенето.
   По разпореждане на Сталин Ленин беше заловен, упоен и върнат в мавзолея. Възстановиха окото със стъклено – планински кристал.
   Всяка сутрин му биеха голяма доза приспивателно, а през нощите го хранеха с пресен мозък, агнешки, казват, отбран.

***
Една лятна утрин през 1949 г. в София Георги Димитров се събуди и провеси крака от саркофага…..

One comment

  1. Това ли е всичко? Това въобще разказ ли е? Кви хора ли работят в това издателство…

Leave a Reply


− 5 = one