Джонатан Уийнър в България

Jun 13

Cover-strannata nauka    

    Гостуването на носителя на “Пулицър” Джонатан Уийнър предизвика огромен интерес у нас – нещо невиждано за сериозен автор на нехудожествена литература. Срещите с медии бяха много, а само в националната телевизия Уийнър гостува двукратно – както в сутрешния блок, така и в “Панорама”, говори и за новините. Той гостува и в студиото на ТВ 7, а интервюта взеха БНР, “Новинар” и няколко други медии, които ще добавим своевременно. Книгата може да видите в нашия сайт, а ревю за нея – в Книголандия.

   Уийнър показа огромен интерес към историята и сегашното състояние на България, разпитваше неуморно за какво ли не, показвайки чудеса от стоицизъм сред тежката програма, която му бяхме подготвили. Той показа истински професионализъм и показа как трябва да се държи един автор, дошъл да представи себе си и своята книга. Джонатан остана удивен от книгите, които издава “Изток-Запад” и коментира, че му се струва невероятно едно-единствено издателство да издава толкова много и сериозни заглавия в областта на нехудожествената и научна литература.

   Ето и снимки от престоя на Джонатан и съпругата му Дебора в София, дипломатично сме пропуснали кадрите от тежките софри, на които те установиха, че са безвъзвратно влюбени в традиционната българска кухня във вегетарианския й вариант според личните им вкусове. Кадрите са снимани по време на разходката им в София, лекцията, която Уийнър изнесе в НБУ и представянето на книгата в “Хеликон-Витоша”.

 

 

DSCI0053 DSCI0056 DSCI0057 DSCI0061 DSCI0080 DSCI0085 DSCI0106 DSCI0113 DSCI0126 DSCI0142 DSCI0145

Leave a Reply


eight − = 1