Носителят на “Пулицър” Джонатан Уийнър идва на 9-11 юни в София!

Jun 06

image

   Скъпи приятели,

   На 9-11 юни в София ще гостува носителят на „Пулицър” Джонатан Уийнър, който ще представи новата си книга „Странната наука за безсмъртието”, в която проследява вечната мечта на човечеството – удължаване на живота и дори безсмъртие – от древните митове до съвременните научни пробиви в областта на биологията и генетиката. Авторът описва последните открития в науката и какви са изгледите съвсем скоро средната продължителност на живота да се увеличи рязко с десетилетия, а защо не и векове…

   Джонатан Уийнър ще говори на 10 юни от 11.20 часа пред студенти в НБУ, а в 18:30 ще бъде и официалното представяне на книгата му в „Хеликон-Витоша”.

Plakat_10-br

 

Биография:

   Джонатан Уийнър е автор на няколко научнопопулярни книги, свързани с биологията и неговите интереси в еволюционното развитие на видовете, генетиката и опазването на околната среда. През 1995 г. печели „Пулицър” за нехудожествена литература за книгата си The Beak of the Finch: A Story of Evolution in Our Time, посветена на работата на двама учени, които прекарват 20 години на един от галапагоските острови, разкривайки нови хоризонти в разбирането на живота. През 2000 г. книгата му Time, Love, Memory, посветена на генетичното разбиране за любовта, обучението, паметта и остаряването е сред фаворитите за научната награда „ Авентис”.

   Авторът на „Странната наука за безсмъртието” е професор в Колумбийския университет, където обучава как се пише за наука и медицина. Преподавал е и в Принстънския и Аризонския университет, както и в Университета Рокфелер. В момента живее в Ню Йорк с жена си Дебора и двамата си сина – Аарон и Бенджамин.

   С медийното партньорство на „Аз чета – сайтът за твоята книга”, списание „Книжарница” и „Книголандия”.

   Ето и първоначалните варианти на корицата, сами може да прецените дали сме направили най-удачния избор:

 

Print

 Print

Print

Print

Leave a Reply


six × = 54