Серия събития, свързани с най-новите ни книги

May 27

image  

    В следващите две седмици ред събития ще ознаменуват излизането на няколко великолепни книги. Черешката на тората ще бъдат идването на американския публицист Джонатан Уийнър, който ще представи вдъхновяващата си книга “Странната наука за безсмъртието” на 10 юни, и хайкуписецът Дейвид Ланю, който ще дойде за излизането на четвъртия му поред хайку-роман Nowever (за превода на името му още спорим) около средата на месеца.

  Дотогава обаче има още време, а в следващите 2 седмици ще се състоят следните представяния:

image

   С графоманите шега не бива, затова безкрайно сериозно ви каним на 29 май (неделя) от 11.30 часа в НДК на Пролетния базар на книгата. На щанда на Хеликон (№56) гост ще бъде авторът на "Книга на гениите" Росен Тахов, който ще обясни откога замисля своето изследване, както и ще раздаде автографи на верните си фенове. Очакваме споменатите живи графомани да дойдат дегизирани и с яйца в джобовете, внимавайте!

 

image

ИК „Несарт“ и „Монд дипломатик – България“, с подкрепата на Национален фонд „Култура“, „Евробет“ и разпространител ИК „Изток-Запад“ посвещават литературна вечер на 100-годишнината от рождението на Димитър Димов и 60 години от първото издание на романа „Тютюн“ с премиера на книгата „ДРУГИЯТ „ТЮТЮН“: ДОКУМЕНТИ И СПОМЕНИ“, съставители Пламен Дойнов и Анна Свиткова.

Книгата с текстове и експозета ще представят проф. Ивайло Знеполски, проф. Михаил Неделчев, доц. Георги Лозанов, д-р Йордан Ефтимов, д-р Георги Господинов, Митко Новков, Теодора Димова, Марин Бодаков, Георги Тенев, Сибила Димова и др. Водещ на вечерта ще бъде актьорът от Театър „Българска армия“ и издател на книгата Милен Миланов.

30 май 2011 (понеделник), 18:30 ч.

Чешки културен център

София, ул. Г. С.  Раковски № 100

image

На 03.06.11 г. от 18.00 ч. в Хеликон – Гранд Хотел България ще бъде премиерата на "Вълната е морето" от Вилигис Йегер. Книгата ще представят д-р Методий Ангелов от ПУ „Паисий Хилендарски”, преводачката Жана Ценова – преподавател по история на индийското изкуство в Националната художествена академия и София Русинова и Ернст Рихард Едингер, ученици и последователи на Вилигис Йегер.

 

image

На 03.06.11 г. от 18.00 ч. в Нов български университет, кафе Артес ще бъде прeмиерата на "Пътят на живота" от Емил Бузов. Книгата ще представи Сергей Игнатов – основател на египтологията в България и настоящ министър на образованието.

 

image

Заповядайте на 03.06.11 г. от 18.00 ч. в книжарница Хеликон – Витоша на премиерата на "Разпадането на политическата система в България"  от Атанас Ждребев. Книгата ще бъде представена от редактора д-р Борис Попиванов.

 

image

Национален комитет "Петър Димков" и издателство Изток-Запад ви канят на представяне на книгата на Магдалена Асенова "Петър Димков. Откровено" на 09.06.11 г. от 18.00 ч. в Джаз клуба на Столична библиотека (пл. Славейков №4, приземният етаж).

 

image

"Черният елен. Уроците на един индианец от племето лакота"

Премиерата на книгата ще бъде от 18 часа на 8 юни, сряда, в Американския център пл. „Славейков” 4 А.

Leave a Reply


× five = 45